Bombi bitt & Jag | 2008

Sommaren 2008 slog vi på stort och satte upp två föreställningar. Bombi Bitt (baserad på Fritiof Nilsson Piratens bok Bombi Bitt och jag) för den lite äldre publiken och Klas Klättermus för de små.


Historien om Bombi Bitt utspelar sig på Österlen där pojken Eli träffar sin framtida bästa vän Bombi Bitt och tillsammans ger de sig ut på olika äventyr i sommarhettan.


De jagar den beryktade hornålen, räddar Tosterups kyrksilver, träffar äventyraren Nils Galilei och besöker Kiviks marknad.


För regin stod Thommy Hansson som även gjorde ett litet gästspel som Eli, den äldre. Även detta året skrev David Hansson samtliga låtar och många av dessa har blivit några av våra stora klassiker (t.ex. Vakna på Österlen).


Bombi Bitt spelades av Hampus Nilsson, Eli av William Nilsson och Nils Galilei av Martin Ekdahl.

musiken

David Hansson skrev för andra året musiken till 2008 års sommarmusikal Bombi bitt & Jag. Det blev hela 9 låtar och Bombi bitt & Jag föreställningen är en av de föreställningar inom sommarteatern med flest låtar i. Det är också i just Bombi bitt & Jag som vi har några riktiga sommarteatern klassiker. Som tillexempel Vakna på Österlen, Tjuvlåten och Nils Galile's låt.


Låtarna är inspelade och inom kort kommer de att finnas tillgängliga på iTunes och Spotify.

personer bakom

Regissör: Thommy Hansson

Musik: David Hansson

Musikbakgrunder: Dick Örnå

Ljudtekniker: Jesper Johansson

Kostym: Eva Åberg

Bygge: Sommarteatern föräldrarna

Affisch: