DJUNGELBOKEN | 2015

Sommarföreställningen 2015

Sommaren 2015 spelade vi Djungelboken. Som vanligt fick berättelsen en rejäl make-over av våra konstnärliga ledare Anna och Hilda Ståhl. Ändringarna innebar en lite äldre Mowgli, spelad av Filip Jönsson, som utforskade gränserna mellan att vara människa och djur.


När en engelsk expedition anlände till hans djungel tvingades Mowgli välja mellan två helt annorlunda världar. På vägen fick han dessutom en hel del hjälp av sina vänner. Främst av Baloo och Bagheera, som blev förda till liv av radarparet Alexander Ståhl och Jimmy Johansson. De fick dock dela Mowglis uppmärksamhet med en engelsk flicka vid namn Lea, som spelades av Tilda Persson. 


Genom regn och rusk lyckades ensemblen sätta ännu ett publikrekord. Ironiskt nog har vi aldrig haft så tunna scenkläder som vi hade under den våta sommaren. Men passion både bakom och framför scen lyckades tina frusna kroppar. Av Mowglis äventyr lärde vi oss att man inte ska döma någon annan på grund av hur de ser ut. Det är vad man har på insidan som räknas.

musiken

Som året 2012 skrev Anna Ståhl om David Hanssons originallåtar från tidigare år, och bytte ut både melodi och text. Det blev fem nya låtar som var med i föreställningen.

publiken

Djungelboken slog publikrekordet från förra årets Alice i Underlandet och snittade ungefär 119 personer i publiken per föreställning.

personer bakom

Regissör: Hilda Ståhl

Musikansvarig/Text: Anna Ståhl

Musik: David Hansson

Musikbakgrunder: Dick Örnå

Ljudtekniker: Hannes Nilsson

Kostym: Eva Åberg

Bygge: Sommarteatern föräldrarna

Affisch: Helena Regefalk