Lilla Sjöjungfrun | 2018

Lilla Sjöjungfrun har sedan hon kan minnas drömt om att få leva på land. Så när det är dags för den årliga dagen för sjöjungfruar att besöka den omtalade världen ovanför ytan, ser Lilla Sjöjungfrun sin chans att stanna. Men för att kunna stanna måste hon hitta sin själsfrände, någon som älskar henne mer än han älskar sig själv. Något som visar sig vara lätt till en början, men ju längre tiden går blir Lilla Sjöjungfrun mer och mer osäker. Har hon gjort rätt val? Är detta verkligen det hon vill?


Föreställningen Lilla Sjöjungfrun tar med dig som publik på en resa genom många känslor och frågor. Hur vet man vad som är rätt? Är gräset verkligen grönare på andra sidan? Och hur ställer man sig till saker, om saker och ting inte riktigt är som de borde vara? Men du får också hänga med på festliga tillställningar och se härliga blandningar av karaktärer, spännande sjömän och andra varelser som döljer sig både under och över ytan. 


Kort och gott är Lilla Sjöjungfrun en föreställning för alla! Oavsett ålder så kommer du se Lilla Sjöjungfrun ur ett nytt perspektiv.

musiken

Sommaren 2017 skrev, som vanligt David Hansson, helt ny musik till föreställningen. Första sommaren som sommarteatern fick nyskriven musik var sommaren 2007 vilket gör att det är 10 år sedan sommarteatern började få nyskriven musik från David Hansson.


Denna sommaren testades det en ny ide som var att skapa ett ledmotiv. Detta ledmotiv skulle man känna igen genom föreställningens gång. Ledmotivet blev "Kom kom, om du vill" vilket både Lilla Sjöjungfrun, Alton och folket sjöng vid olika tillfällen.


Kvadruppel-låten var en av de 8 släppta låtarna. Där fyra karaktärer: Prinsen (Alexander Ståhl) , Alton (Filip Jönsson), Sjömannen Isak (Hannes Nilsson) och Corall (Elise Isaksson) sjöng varsin vers, men mot slutet sjöng sina verser samtidigt. Något som aldrig gjorts innan. 


Det blev hela 8 låtar i föreställningen och man fick tillexempel höra Sjömännen, Fastern (Eva-Lotta Larsson) & Kusette (Anna Ståhl), Lilla Sjöjungfrun (Elin Malmborg), Alton (Filip Jönsson) och så klart HELA ensemblen sjunga.


Musiken från Lilla Sjöjungfrun föreställningen finns på iTunes och Spotify.


publiken

Lilla Sjöjungfrun slog publikrekord med ett genomsnitt på 144 personer per föreställning vilket är en ökning från förra årets 127 personer per föreställning. Totalt spelades 22 föreställningar med hela sex stycken föreställningar som var fullsatta vilket betyder att det fanns omkring 240 personer i publiken vid de sex tillfällena.

personer bakom

Regissör: Hilda Ståhl

Musikansvarig: Anna Ståhl

Musik: David Hansson

Musikbakgrunder: Dick Örnå

Manus: Anna Ståhl, Hilda Ståhl, Elise Isaksson, Hannes Nilsson, Filip Jönsson

Ljudtekniker: Tim Englén

Kostym: Eva Åberg

Bygg: Sommarteatern föräldrarna i ledning av Roger Persson Krook & Ingemar Jönsson

Affisch: Helena Regefalk

Bilder: Marit Lasson

Vloggarna

Under 2016 startades en bakom scenen serie på sommarteaterns youtube där man fick följa med bakom produktionen. En säsong 2 startades under Lilla Sjöjungfrun och i den säsongen blev avsnitten längre och mer detaljerade. Avsnitten under Lilla Sjöjungfrun blev omkring 10-12 minuter långa och tittarna fick en mycket djupare insyn hos produktionen. Från att manuset skrevs till att sista föreställningen spelades.


Vloggarna leddes av Elise Isaksson och producerades av Hannes Nilsson 

Övrigt

Manuset

Den största nyheten sommaren 2017 var att manuset i år skulle skrivas av en ihopsatt arbetsgrupp på fem personer. Arbetsgruppen skulle då skriva ett helt manus med boken "Den Lilla Sjöjungfrun" som grund.


Så blev det också, Anna Ståhl, Hilda Ståhl, Elise Isaksson, Hannes Nilsson och Filip Jönsson skrev ett manus med en ny ton, nya karaktärer och en ny handling. Arbetsgruppen arbetade med manuset i runt 200 timmar sedan september 2016. 


Professionell filmning

Under Lilla Sjöjungfruns andra spelvecka kom Wallén Media AB till sommarteatern med uppdrag att spela in hela föreställningen. Vilket de också gjorde. Med fyra kameror på läktaren filmade de in hela föreställningen i minsta detalj. Man kan både hyra och köpa filmen på vimeo.