Ett kungarike i kris skriker efter hjälp - utan ledare är Britannia försvarslöst och rivaler världen över ser sin chans att slå till. Folket börjar viska en bortglömd legend om en sten, om ett svärd, och om en kung. Allting vänds upp och ner när denna kung visar sig vara någon helt annan än förväntat.


Arthur är en helt vanlig kille som saknar alla de färdigheter som behövs för att kunna leda landet framåt. Men det är så det är skrivet och då också så det ska vara. Arthur drar svärdet och tvingas kämpa mot fördomar, förtryck och förakt i en berättelse om gemenskap under mörka moln. Under resan stöter han på ädla riddare och runda bord. Trollkarlar och magiska väsen. Vänner och fiender.


Sommarteaterns Kung Arthur är en familjemusikal med extra allt. Förvänta dig fantastisk musik, rörande historier, och spännande karaktärer. Allt detta invävt i ett nät av intriger och spänning som tilltalar unga såväl som gamla. ”Kung Arthur” följer numera etablerad tradition att omvandla det gamla till nytt. Familjemusikalen baseras på uråldriga berättelser och skrönor twistade till något sällan skådat. Föreställningen har återigen ett nyskrivet manus av Filip Jönsson, Anna Ståhl, Hilda Ståhl och Hannes Nilsson. Våra låtskrivare Frida Green och Christoffer Zaar återvänder med otroligt bra låtar, som nu är ännu mer invävda i berättelsen.


I 20 år har Sommarteatern i Ystad kämpat för att framföra högklassig underhållning med samhällsaktuella budskap för att locka en publik i alla åldrar. År efter år möter publiken sommarteaterns skådespelare, som alltid ger allt. Efter rekordåret 2019 och ”De tre musketörerna” är Sommarteatern i Ystad tillbaka igen med mer energi och ännu större glädje. Vi kämpar för att producera något som inte kan hittas på någon annan plats än just på vår scen ute i Öja. Det är svårt att beskriva i ord. Det måste helt enkelt upplevas.


Söndag 12 Juli – 17.00 Premiär

Måndag 13 Juli – 18.30

Tisdag 14 Juli – 18.30

Onsdag 15 Juli – 18.30

Torsdag 16 Juli – 18.30 Teckenspråks-gestaltad


Söndag 19 Juli – 17.00

Måndag 20 Juli – 18.30

Tisdag 21 Juli – 18.30

Onsdag 22 Juli – 18.30

Torsdag 23 Juli – 18.30Söndag 26 Juli – 17.00

Måndag 27 Juli – 18.30

Tisdag 28 Juli – 18.30

Onsdag 29 Juli – 18.30

Torsdag 30 Juli – 18.30

Lördag 1 Augusti – 15.00


Söndag 2 Augusti – 17.00

Måndag 3 Augusti – 18.30

Tisdag 4 Augusti – 18.30

Onsdag 5 Augusti – 18.30

Torsdag 6 Augusti – 18.30

Lördag 8 Augusti – 15.00

Lördag 8 Augusti – 18.30

Söndag 9 Augusti – 13.00 Matiné

Söndag 9 Augusti – 17.00 Sista Föreställningen

Förköp

Du kan förköpa dina biljetter hos Ticketmaster. Du får då biljetterna till din mail och behöver inte köa för att hämta ut din biljett. Det är också billigare att köpa biljetterna hos Ticketmaster. Du behöver inte skriva ut biljetten utan det räcker att ha med den i mobilen.


Om du vill förköpa dina biljetter i fysisk form kan du göra det hos Ystad Turistbyrå. Samma fördelar som när du förköper dina biljetter hos Ticketmaster.

Biljettkassan

Du kan köpa dina biljetter på plats ute vid vår scen. Biljettkassa och kiosk öppnar ca 1 timme innan föreställningsstart. Kom ihåg att det endast finns 240 platser per föreställning, så för att ha garanterade biljetter är det säkrast att förköpa.

Har du ett Lustkort? Lås upp en rabatterad biljett på 20%. Max 4 biljetter per Lustkort. Detta lustkort måste tas med till föreställningen.

Kod för upplåsning: YALUSTKORT20

Förköp

Ordinarie Biljett: 195 kronor

Biljett under 6 år: 50 kronor

Barn under 1 år går gratis och behöver inte boka en plats

Biljettkassan

Ordinarie Biljett: 230 kronor

Biljett under 6 år: 75 kronor

Barn under 1 år går gratis och behöver inte boka en plats

Regissör................Hilda Ståhl

Regiassistent........Anna Ståhl

Musik....................Frida Green och Christoffer Zaar

Manus...................Filip Jönsson, Anna Ståhl, Hilda Ståhl, Hannes Nilsson

Ljudtekniker..........

Musikproducent....Dick Örnå

Kostym..................Eva Åberg

Affisch...................Helena Regefalk

Marknadsföring....Hannes Nilsson, Emma Nilsson


Uppdateras 2020

Sommarteaterns föreställningar spelas bredvid Åbergs Trädgård. Där har vi funnits sedan 2006. Adress: Karlshemsvägen 51, 27198 Ystad

Vi vill rikta det största av tack till alla som hjälpt till runt omkring för att få föreställningen att bli så bra som möjligt.


Extra stort tack till sommarteaternföräldrarna för deras engagemang och arbete med scenbygge, kostym och iordningställande av området. Utan er hade det inte varit möjligt.


Vi tackar också våra samarbetspartners som på olika sätt hjälpt oss med föreställningen. Läs mer om våra sponsorer och samarbetspartners här under