Inför ditt Besök

Det är mycket folk som varje år återkommer till oss för att se sommarens nyhet. Men alla vet inte ur det ser ut på området, så läs på denna sida om din fråga finns med, annars är du varmt välkommen att ställa din fråga i formuläret längst ner på sidan.

Vid dåligt väder

Sommarteatern försöker alltid köra föreställningen i alla väder och föreställningar ställs sällan in. Om detta mot förmodan skulle ske, så kommer alla som köpt biljetter att kontaktas. Biljetter ombokas då till ett annat speldatum.


Sommarteatern har en utomhusscen med läktare utan tak.


Du kan låna regnkappor hos oss vid regn.

Var ligger Scenen?

Sommarteaterns scen finns i Öja precis utanför Ystad. Vi har ett stort område bredvid Åbergs Trädgård.


Parkeringsplats finns i anslutning till området.


Det går att ta sig hit med Skånetrafikens buss Skåneexpressen 4 som stannar vid hållplatsen Ystad Öja varpå du får ta en liten promenad till vår scen. Sök din resa i Skånetrafikens app eller på deras hemsida.


Bokning

Vi säljer biljetter på olika sätt, allt för att du ska kunna köpa biljetter hos oss så smidigt som möjligt. Du hittar biljetter på vår hemsida, på Ystad Turistbyrå eller på plats. Läs mer om biljetter genom att trycka på knappen

Föreställningen

Föreställningen är ungefär 2 timmar och 20 minuter inklusive paus.


Föreställningen passar alla åldrar. Det finns många olika perspektiv att se föreställningen ur, oavsett om du är 5 eller 95 år.


Föreställningen är i två akter med en paus på 20 minuter.


Det är tillåtet att ta bilder och filma från vår föreställning! Lägg gärna ut på sociala medier så vi får se dina fina bilder! Glöm inte att använda vår hashtagg #sommarteaterndetremusketörerna

Området

Det finns toaletter på området.


Det finns också café som säljer smått och gott.

CafÉ

I caféet finns det godis, chips, frukt, läsk, vatten, glass, korv med bröd, vegansk korv, bars och liknande.

Vi tar emot Swish och kontanter i caféet.

Läktaren


Vi har en helt nybyggd läktare som tar in ca 250 personer. På vår läktare ser man bra var man än sitter. Vi har ingen specifik nummerreservation utan det är först till kvarn som gäller. Det finns inget tak över scen eller läktare. 

Biljetter

Köpta biljetter återköpes ej. 


I vårt biljettbokningssystem går det att köpa försäkring till biljetterna. Om denna köpts till, är det tillåtet att återköpa biljetterna enligt Ticketmasters villkor. 

HandikappS-

ANPASSNINGAR

Rullstols- och handikappanpassade-platser finns självklart vid vår läktare. Säg till i biljettkassan om plats för rullstol så fixar vår personal på plats det, så att allt går så smidigt som möjligt. 


Nedsatt hörsel: Vi använder oss av förstärkning både i repliker och sång med hjälp av våra mikrofoner och högtalare. T-Slinga finns tyvärr inte att tillgå.


Ledsagare går alltid gratis på våra föreställningar. 

Saknas din fråga?

Hittar du inte svaret på din fråga? Skicka in din fråga här. Om du vill prata med oss i telefon finner du telefonnummer på sidan "kontakt"