After Act – Youtube serien

After Act är en internet baserad tv-serie på videotjänsten Youtube som handlar om hur produktionen går till bakom scenen på Sommarteatern i Ystad.

Säsong 5

30 Avsnitt (2020, 30 april – 3 December)

Sommaren 2020 spelar Sommarteatern i Ystad föreställningen Kung Arthur. Säsong 5 kommer man se ännu mer av allt arbete som ligger bakom föreställningen. Från April till December 2020, släpps massvis av intressanta avsnitt om hur föreställningen byggs upp, bit för bit fram tills sista föreställningen som sker i början av augusti. Första delen av säsongen handlar om arbetet innan föreställningsperioden. Under mitten av säsongen är sommarens föreställningar i fokus och vi får se allt ifrån hur det går till bakom scenen under en föreställning till hur skådespelarna sminkar sig och fikar. Under hösten kommer de uppskattade "Följ med hos..." avsnitten där skådespelarna själva filmar en vanlig dag under en föreställningsdag. Avsnitten som släpps under hösten är inspelade under sommaren. I slutet av säsongen kommer det en säsongsavslutning som är en sammanfattning av det gånga året.

Säsong 4

30 Avsnitt (2019-2020, 4 april – 12 Mars)

Sommaren 2019 spelar Sommarteatern i Ystad föreställningen De Tre Musketörerna. Säsong 4 kommer vara mer detaljerad och du kommer få se ännu mer av allt arbete som ligger bakom föreställningen. Från April till Januari 2020, släpps massvis av intressanta avsnitt om hur föreställningen byggs upp, bit för bit fram tills sista föreställningen som sker i början av augusti. Första delen av säsongen handlade om arbetet innan föreställningsperioden bröjade. Under sommaren släpptes några "Följ med hos..." avsnitt där skådespelarna själva filmar en vanlig dag under en föreställningsdag. Avsnitten som släpps under hösten är inspelade under sommaren och handlar bland annat om manuset, musiken, kostym & smink och vilka årets medverkande är. I slutet av säsongen kommer det en säsongsavslutning som är en sammanfattning av det gånga året.

Säsong 3

25 Avsnitt (2018-2019, 18 Mars – 2 Mars)

Sommarteatern i Ystad spelade Herkules sommaren 2018. I säsong 3 får du följa med oss bakom scenen under produktionen av Herkules. Hur skrevs manuset? Hur byggs scenen? Vem syr kläderna? Vad gör skådespelarna när de inte är på scen? och mycket mycket annat i After Act - Bakom scenen på Herkules!

Säsong 2

20 Avsnitt (2017-2018, 27 Juni – 16 Januari)

Säsong 2 startade under Lilla Sjöjungfrun och i den här säsongen blev vloggarna längre och mer detaljerade. Avsnitten under Lilla Sjöjungfrun blev omkring 10-12 minuter långa och man fick en mycket djupare insyn bakom hela produktionen. Från att manuset skrevs till att sista föreställningen spelades. 20 avsnitt släpptes i säsong två och de alla går att se på hemsidan eller på Youtube.

Säsong 1

12 Avsnitt(2016, 21 Juni – 16 DECEMBER)

För första sommaren någonsin gjordes det "bakom scenen" avsnitt under sommarens repperioder och spelperioder. Där man fick följa med bakom scenen och träffa alla som jobbade med Askungen under sommaren. Man fick möta personer som regissören, ljudteknikern, de flesta skådespelare, scen och områdesbyggarna med flera.